Военният министър Димитър СтояновДимитър Стоянов е роден на 28 октомври 1968

...
Военният министър Димитър СтояновДимитър Стоянов е роден на 28 октомври 1968
Коментари Харесай

Министър Стоянов получи писмо от Жозеп Борел за предоставяне на боеприпаси за Украйна, какво съдържа то?

Военният министър Димитър Стоянов  Димитър Стоянов Димитър Стоянов е роден на 28 октомври 1968 година в Свиленград.   През 1986 година приключва удостовери, че е получил писмо от висшия представител на Европейски Съюз по външната политика за даване на муниции за Украйна. Вчера Борел е изпратил писма до всички министри на защитата на страните-членки, в които упорства те да обезпечат муниции за Украйна, налични в складовете им.

" Да, получих писмото. То е бланкетно до всички 27 страни-членки. Казва се ясно - който и каквато опция има да даде съответните боеприпаси на Украйна. Като в огромна част от писмото е отразено желанието на Естония за основаването на взаимна покупка на 155-милиметрови снаряди, с които България не разполага, и да бъдат предоставени на Украйна ", сподели Стоянов.

Министърът отхвърли към писмото от Борел да има прибавен лист с съответни боеприси и въоръжение, които страната ни би трябвало наложително да даде на Киев.

По думите му, няма по какъв начин да се подкопават устоите на Българската войска. " Има нормативни документи, които ясно споделят какви ресурси би трябвало да поддържаме. Няма по какъв начин да бъдат нарушени тези документи нито от моя страна, нито от военното управление ", съобщи министърът на защитата.

За опцията за увеличение на военното наличие на НАТО в България министърът сподели, че Многонационалната бойна група би трябвало да прерастне в бригада. Затова са нужни време, финансови запаси, инфраструктура, съоръжение.

Стоянов отхвърли отправените през вчерашния ден рецензии от водача на Бойко Борисов  Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, че модернизацията на армията е спряла.

" Модернизацията на Българската войска влезе като дъвка в предизборната акция на политическите партии. Няма смисъл да спекулират, още повече от политици, които вкараха досиетата с проктите в едно шкафче и стояха дълго време. Нека да забележим за 12 години какво беше направено по времето на господин Борисов. Имаше едни план за 8 броя Ф-16, 1 план, който потегли за многофункционалните патрулни кораби, които бяха без въоръжение. Т.е. едни платноходки. Така че това, което направихме като длъжностен кабинет, е вторият контракт за Ф-16, въоръжението на корабите - 3 контракта, рестартирахме отначало плана за бойни машини на пехотата, които бяха замразени при, без никакво придвижване. Така че чакам в най-скоро време и предложения и подписване на контракт ", съобщи Стоянов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР